Tarieven Rooster Studio Ervaringen Nieuws Contact Foto's
Yoga   Mother's Blessings   Individuele Sessies

Individuele Sessies


Individuele Yoga, massage & lichaamswerk met Merel.

Aanraking met Aandacht. Ons lichaam verwerkt de gevoelde ervaring langzamer dan ons denken. Vaak denken we iets verwerkt te hebben, we zeggen " Ik heb het een plekje gegeven" en dat klopt ook, echter is dat plekje, een plekje in ons fysieke lichaam. Hierdoor kan het zijn dat op onverwachte momenten oude pijn of patronen zich weer aandienen. De uiteindelijke verwerking mag komen als we ook de gevoelde fysieke ervaring weer bewust worden dit kan door Yoga, Massage, Lichaamswerk of combinatie van deze. Hieronder meer uitleg over de verschillende mogelijkheden. Bij vragen of boekingen kun je contact opnemen met Merel 0624596895 of via info@lichaamswerkcarpediem.nl

Ayurvedisch massage

Dit is een zeer oude massage vorm welke is voortgekomen uit de traditie en cultuur van de Veda's (Oude India). In India wordt de kennis van de Ayurveda aan elke generatie doorgegeven. De ayurveda weerspiegelt de elementen Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ruimte op fysiek, mentaal en emotioneel niveau in ons lichaam. We noemen dit Vata, Pitta en Kapha ,de dosha's , onze lichaamconstitutie.

Lomi Lomi massage

Dit is een zeer mooie massage vorm welke is voortgekomen uit de traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Het is een rustige ritmische olie massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. Het helpt om blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven. Het is een transformerende massage en wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam.

Rebalancing Lichaamswerk

Rebalancing is oorspronkelijk ontstaan in het meditatiecentrum van de spirituele meester Osho. Deze heeft als geen ander herkend dat het lichaam de tempel is van de ziel, als vrije natuurlijke aard. Rondom Osho verzamelden zich westerse lichaamswerkers en therapeuten met diverse expertises (als Rolfing, Feldenkrais, Trager, Alexandertechniek, Craniosacraal-therapie en bio-energetica). Rebalancing ontstond uit de synthese van deze bijzondere westerse vormen van lichaamswerk met de Oosterse meditatieve benadering. Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door Rebalancing leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van het leven gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent nieuwe dimensies. Dit helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Door bewust aanwezig te zijn in het lichaam – en het denken slechts als dienend instrument te gebruiken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld, naar zelfinzicht en vrijheid.

Yoga Rebalancing

Zelfonderzoek, yoga & lichaamswerk op de mat.

Yoga Sensitief

Yoga begeleiding bij fysieke, mentale of emotionele sensitiviteit. In overleg kan ik ook naar een thuis locatie komen.

“Werken met je lichaam voor iedereen en overal”.