Tarieven Rooster Studio Ervaringen Nieuws Contact Foto's
Yoga   Mother's Blessings   Individuele Sessies & Reizen   

Stukjes van deelnemers.

Mother’s Blessings oktober 2023
"Ik was nog helemaal niet zo thuis in de wereld van Mother’s Blessings, maar mede dankzij de fijne begeleiding van Merel was het een hele prettige kennismaking! Mooi om de aanstaande moeder in ons midden kracht te geven, maar ook voor mijzelf (en de anderen) een bijzondere ervaring. Merel heeft genoeg kennis en ervaring, maar laat ook veel ruimte over voor de behoeften van de moeder en groep.
Een geslaagde middag!"
- D.Pachamama reis september 2023
"Een heerlijke en bijzondere week op Pacha Mama.
Het voelt alsof ik op 'mijn reis door het leven' even uit de trein ben gestapt om stil te staan en om me heen te kijken. De natuur te beleven en me te verwonderen over wat er is.
In een veilige omgeving te ontspannen en te genieten, daarnaast te werken aan lichaam en geest zodat ik mezelf weer een beetje beter begrijp. Meditatie, Yoga, lichaamswerk, de natuur in, lachen, levensvragen onderzoeken, mezelf ontzettend verwend voelen en niet te vergeten heerlijk te eten! Merel bedankt, je bent ‘gewoon’ een bijzonder mens! ❤️"
- M."Wat is er mooier dan de dag zittend op een bankje beginnen en wachten tot de zon opkomt? En dit vijf dagen achter elkaar.

Als je iedere dag begint met een zonsopkomst vanaf Pachamama, een schitterend huis op een berg in Spanje dan kan de dag al niet meer stuk. Als je na het aanschouwen van dit mooie natuurwonder verder gaat met een uurtje Yoga dan is het succes voor een mooie dag gegarandeerd.

Iedere dag stond in het teken van een element, aarde, water, vuur, lucht en ruimte. En ik weet niet hoe Merel het geregeld had maar op de waterdag kwam het water op een gegeven moment ook met bakken uit de lucht. Naast een goede planning van de themadagen was er veel tijd en aandacht om stil te staan bij mijn persoonlijke vragen maar ook om te genieten van de mooie omgeving en af te koelen in de balsa. Merel kent de omgeving op haar duimpje, we hebben leuke uitstapjes gemaakt in de omgeving en uiteraard ook het strand bezocht.

Het was een week met een lach en een traan met zingen en dansen en verwend worden met lekker eten door een fantastische gastvrouw.

Merel het was een week om nooit te vergeten dank je wel voor deze bijzondere ervaring."
L.Men do Yoga
"Er zijn zoveel mooie yoga oefeningen, veel zin in om dat te leren 🧘"
"Ik vond het een leuke ervaring vanmorgen en het is zeker voor herhaling vatbaar"
"ademhalingsoefeningen met wisselende neus ademhaling is echt een bewustwording van je ademhaling"
"Jouw uitleg was goed. Je weet waar je het over hebt, zonder dat je teveel in detail gaat. - de aanwezige materialen. - je goede humeur en humor"Ervaring van het Ijsbad
"Mijn naam is Daniëlle Evertse en ik volg nu een goed jaar yoga bij Carpe Diem. Ik had van Merel en Miranda foto's voorbij zien komen over het nemen van een ijsbad. Brr dacht ik dat is koud. Gaande de weg merkte ik dat het me toch steeds meer ging roepen. Daar kwam de vraag via de app wie gaat er mee een dagje voor het volgen van Kudalini yoga, ijsbad en een klankschaal reis. Ja zei ik dat ga ik doen. Het nemen van hindernissen voor mezelf is een hele grote stap. Ik kom uit een burn-out met angst stoornissen. Ik was mezelf helemaal kwijt.

De weg ernaar toe heb ik als één grote ervaring ondervonden, heel spannend maar ik had er zeker zin in. Een week voor het avontuur zou gaan beginnen kregen we een bericht toegestuurd dat we langzaam moesten gaan wennen aan een koude douche. Zo nou dat was al een sport natuurlijk. Maar goed elke dag weer even proberen.

21 januari was dan de grote dag. OOOOO wat was het spannend. Ik werd thuis opgehaald, omdat ik nog niet alleen de rijksweg op durf te gaan en wist niet hoe ik me aan het eind van de dag zou voelen. Bij aankomst in dip delft werden we ontvangen door Merel, Miranda, Hans en Marc.

Ik was enorm gespannen had nog nooit Kudalini yoga gedaan. Ik dacht laat alles maar komen. Warm was ik zeker geworden van de Kudalini. Daarna de ademhaling sessie met de techniek van Wim Hofman. O dat was moeilijk. Ik met mijn astma was eindelijk blij dat ik mijn ademhaling onder controle had, maar nu moest ik precies andersom gaan ademhalen. Marc kwam naast mij zitten om te zeggen hoe ik moest ademhalen. En ja hoor de paniek sloeg toe. Gelukkig wist Marc me weer rustig te krijgen. Het lukte niet om goed zelfstandig mijn ademhaling onder controle te krijgen. Marc kwam achter me zitten zodat ik rechtop kwam te zitten en heb zo deze sessie gedaan. Pfff ik was al versleten en zo moe. Maar daar kwam Merel voor een knuffel en jeetje wat knapt een mens daar van op. Even mijn puf nemen, want ik had het benauwd gekregen. Er werd door verschillende mede dames gevraagd of het weer ging. Daarbij kreeg ik horen dat het zeker niet storend was dat ik moest hoesten en dat ze het zelfs knap van me vonden dat ik door ben gegaan. En toen was het klaarmaken voor het ijsbad.

Nou dat ging niet vanzelf hoe dichterbij het kwam hoe moeilijker is het vond. Ik stond erbij te huilen van de spanning. Hans pakte me even vast en zei dit ga jij gewoon doen toch? Zeker wel. Marc werd er ook bij geroepen omdat hij mij uit mijn paniek bij de ademhaling sessie gepraat heeft en Merel vond het wel verstandig dat ik me weer op zijn stem kon concentreren. Ik heb het gedaan en het was zoooooo koud. Ik voelde mijn lichaam niet meer en Miranda en Marc hebben me langzaam in beweging gebracht tot ik mezelf weer voelde en kon bewegen. Het zal ook zeker heel veel spanning geweest zijn hoor. Nadat we allemaal het ijsbad hadden gedaan kregen we een heerlijke Vega pompoensoep met brood, zelf gemaakt door Miranda. Heerlijk was dit om weer helemaal bij te komen. Hierna hebben we ons allemaal op een matje met kussentje en deken op de vloer geïnstalleerd voor een klankreis. Hierbij werd ik meegenomen met mooie klanken om me heen.

Tot rust gekomen hebben we in een ronde kring de dag geëvalueerd. Ik heb vertelde dat ik zoveel stappen had gemaakt deze dag dat ik daar zeker trots op was en hierdoor merkte ik dat ik veel sterker ben dan ik dacht. De groepsdynamiek was zo fijn alles kon en niets was raar ook niet toen ik lag te hoesten bij de Wim Hofman techniek. Ik ben zo gegroeid van deze dag.

2 dagen na de mooie ervaring vond iedereen me stoer en zouden zelf geen ijsbad durven nemen. Nou ik merk een verschil in mijn lichaam en energie. Ik voel me zoveel lichter en ben super trots op mezelf dat ik het gedaan heb. De vraag of ik het nog eens zou doen......zeker wel, maar dan wil ik wel mezelf beter voorbereiden en de Wim Hofman techniek onder controle hebben. Ik weet tenslotte wat me te wachten staan. Ik denk dat ik een hobby heb gevonden en neem bijna elke dag een koude douche.

Ik ben zo dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gekregen door Merel, Miranda, Hans en Marc."

Namasté
- Daniëlle"Lieve Merel, ik had al over jou gehoord, maar jouw lessen zaten vol. Ik was al een tijdje op zoek naar een yogales die bij mij zou passen. Ik had al verschillende lessen bij anderen geprobeerd. Maar steeds was het net niet voor mij. Ruim 2,5 jaar geleden hoorde ik via via dat er een extra les bij zou komen in jouw studio…er was ruimte om in te schrijven. Toen ik bij jou kwam voelde ik dat het goed was. 
Zoals zovelen heb ook ik last van een vol hoofd door werk en andere zaken en de veeleisende maatschappij waarin we leven. Elke week verheug ik mij op ‘mijn uurtje’ yoga. Hoe druk ik het ook heb, dit uurtje probeer ik altijd door te laten gaan. Ik begin de les met een vol hoofd en ga ontspannen en met een leeg hoofd naar huis, heerlijk!
Wat jouw lessen voor mij zo fijn maken is de rust en liefde die je uitstraalt. De uitleg die je geeft over de houdingen en wijsheden die je deelt met de groep. De studio is fijn en de locatie is geweldig. Ook jouw collega’s geven fijne lessen. Het leuke is dat een ieder het op haar eigen manier doet, zo leren we steeds weer andere houdingen. Ik ben nieuwsgierig naar jouw rebalancing behandeling, welke ik vast nog eens ga afspreken. Alles op zijn tijd… Ik hoop nog heel lang in jouw studio te mogen komen."
Liefs M.

"Wat een fijne plek om onder begeleiding even tot rust te komen. Ik ervaar de verschillende yogalessen als een heel fijn moment voor mijzelf, zowel mentaal als fysiek heb ik baat bij de uren op de matjes van Merel. Een heerlijke omgeving met rustgevend uitzicht, echt een warme, veilige en respectvolle setting.  De lessen zelf los inplannen via momoyoga is een uitkomst voor mij met wisselende werkmomenten."
- Suzanne

"Wat ik graag deel is dat ik aankom bij mezelf, op t moment dat jij keer op keer zegt: “ je bent welkom” dan voel ik me warm en verbonden worden. Het ontroert mij keer op keer ."
- Inge

"Ik heb het nog steeds naar mijn zin vond de laatste les van jou met de muziek geweldig dat was de kundalini les twee weken geleden  heel fijn "
- Han

"Ik heb al wat jaartjes yoga les bij Merel en dit is altijd fijn en elke les weer anders "
- Ingrid

Klankconcert van donderdag 5 oktober 2017.
"Samen met Toos en Jose ben ik naar de klankervaring geweest van Shervin Boloorian. Voor Toos en Jose was het de eerste keer, zelf had ik al eerdere klanksessies gedaan! Shervin ontving iedereen hartelijk. Hij legde uit wat hij ging doen en van toen af was het stil.

Shervin begon te zingen en begeleidde zichzelf op de gitaar en heel wat andere instrumenten, zo'n mooie stem, kippevel gewoon.

Tussendoor zong hij mantra's waarbij hij verschillende instrumenten bespeelde zoals didjeridoo, verschillende belletjes, gongen en klankschalen. Heel indrukwekkend.

De sfeer was zo mooi, ontspannen, soms emotioneel. Wij mochten op een bepaald moment meedoen, dat was heel apart.

Shervin zong een mantra, wij zongen na en ik persoonlijk vond dat geweldig en daarin stond ik niet alleen, het deed iets met me. Na verloop van tijd gingen wij ontspannen liggen luisteren en legde Shervin bij sommige mensen een bepaalde kleur doek neer. Deze vertelde iets over de persoon, daar kon je dan na de sessie vragen aan Shervin over stellen.

De tijd ging veel te snel voorbij en ik hoop, werkelijk dat dit herhaald wordt. Het was een intense, ontspannende ervaring die ik nog lang bij me heb gedragen. Doordat ik een CD van Shervin gekocht heb kan ik nog vaak naar zijn stem luisteren. Ik zet de CD vaak 's avonds aan en val dan in slaap op zijn muziek."
- Trix de Reus"Afzonderlijk van elkaar hadden wij (moeder en dochter) eerder yogalessen elders gevolgd. Na een korte periode bleek al snel dat de lessen telkens hetzelfde waren. Aan het begin wist je al hoe de les ging eindigen. Heel saai dus. En ontspannend… ho maar. Daar beleeft een mens uiteraard weinig plezier aan.
Tot we, na meerdere malen aandringen van de chiropractor, toch de stoute schoenen aantrokken en naar Carpe Diem gingen voor een proefles Yoga. Wat een verademing was dat. Zo kon het dus ook. Een heerlijke ruimte, kleine groepjes en aandacht voor iedereen. Elke yogi wordt gestimuleerd zijn of haar eigen grenzen te bepalen. Alles mag, niets moet. Ieder op zijn eigen niveau. We zijn nu drie maanden verder en werkelijk geen les was hetzelfde. Ontspanning volgt steevast op inspanning. Elk spiertje of lichaamsdeel komt aan bod. Wat knapt een mens hiervan op. Merel we hopen nog lang van je lessen te mogen genieten."
- Groetjes Corry en Marguérite

"Als trouwe genieters van restaurant Aan Zee, volgen we hen op Facebook. Daar werd begin van het seizoen een bericht geplaatst van Carpe Diem over "yoga aan zee". Aangezien we beiden bezige, werkende moeders zijn sprak het concept van yoga op het strand ons enorm aan. Met een aantal levens genietende vriendinnen hebben we een app-groep. "Yoga aan zee" in de groep geplaatst. Wat er nu voor zorgt dat degene die zin en tijd hebben op woensdagavond in de Zen modus gaan. We verzamelen met Merel op de parkeerplaats bij Restaurant Aan Zee om dan met de deelnemers naar het strand te lopen. Merel is een enthousiaste, goed pratende vrouw. Als zij de les gaat aanvangen gaat haar stem in een hele rustige stand, wat al rust geeft. De oefeningen zijn voor de geoefende yoga beoefenaars niet heel moeilijk, voor ons goed te doen. Iedere week zit er een kleine variatie in. Wat wel maakt dat je steeds minder hoeft na te denken en je makkelijker kan overgeven aan de wind, vogels en het ruisen van de zee. Na 3 kwartier zijn we beiden helemaal rustig en lopen weer terug. Het kopje muntthee in het mooie restaurant past precies bij de sfeer die we gekregen hebben van de yoga op het strand."
- Wij genieten, Annemarie en Jolanda"Vol belangstelling heb ik uitgekeken naar workshop over Ayurveda, yoga en massage. Zoals altijd een warm welkom vergezeld van koffie en thee. Een hele dag met jezelf en voor jezelf bezig zijn. De hartchakra meditatie was voor mij een emotionele belevenis die aan het einde met een positief gevoel kon worden afgesloten. De uitleg over Ayurveda en het herkennen van jezelf is erg interessant en de toepassing van de zonnegroet A. Massage en Ayurveda was een heerlijke ontspanning. Om de massage te krijgen maar ook om te geven. Ik heb weer een stukje rust gevonden en leer ook beter met mijn onrust om te gaan. Dank je wel Merel voor de heerlijke, leerzame dag, je gastvrijheid en de heerlijke lunch."
- Groetje Manon."Ik ben sinds 2009 bezig met ups en downs het valt niet mee om na een zware burnout te herstellen.
Ik had wel gehoord van yoga maar dacht dat is voor vrouwen, dus eigenwijs van alles doen om te herstellen maar niks hielp. Op aanwijzingen van mijn vrouw die al jaren loopt te zeuren ga nou naar yoga toch maar de stoute schoenen aangetrokken en gegaan.
Na een prettig intake gesprek met merel toch maar opgegeven. Twee keer per week een privé lesje met een praatje vooraf en achteraf en tips voor thuis. Ben ik nu 4 maanden verder en nog steeds up en downs maar meer ups als downs, echt een nieuwe weg in geslagen ik voel me echt stukken beter had ik het maar eerder gedaan..... "
- Marcel

"Afgelopen donderdag een verwen arrangement bij Merel in haar studio gedaan samen met mijn zus.
Wij hebben heerlijk kunnen ontspannen. Ruim een uur yoga en na afloop een fantastische lunch buiten in het zonnetje.
Voor mijn zus een nieuwe ervaring, die ze niet had willen missen en ik trouwens ook niet.
Bedankt Merel een Carpe Diem groet van ons. We komen terug!
Daaaag José en Yvonne""Sinds enige weken volg ik yoga-lessen bij Lichaamswerk Carpe Diem en mijn lijf is al soepeler en sterker geworden.
Het, bij mij altijd aanwezige, gejaagd gevoel is nu ook sterk verminderd. Merel vind ik een lieve, oplettende docente.
Ik kijk uit naar nog vele fijne lessen met haar."
- A.A.

"De kundigheid en serieuze aandacht, het advies, de heerlijke massage,  
een absolute aanrader en zeker de moeite waard. "
- J.H.

"Door een stijve nek kwam ik bij Carpe Diem terecht. Even een verwen momentje had ik mezelf bedacht.
Het werd een hele aangename verrassing, Merel heeft de gave om je op je gemak te stellen, ze geeft hele goede informatie over voeding en levenswijze. Ze neemt alle tijd voor je, let goed op je ademhaling, zo leer je vanzelf wat echt bij je past. De adviezen waren voor mij heel waardevol, en ik voelde mij heel erg verwend.
Merel is een liefdevol mens, die je graag tegen wil komen."
- A.S.

"Lieve Merel, Ik volg nu een half jaar privé lessen bij je en elke les weet je altijd zo mooi af te stemmen op mijn stemming en gevoel van die dag! Je lessen zijn inspannend en daardoor zo ontspannend! Je lessen zorgen ervoor dat ik het vertrouwen in mijn lichaam terug vindt en geven mij de rust en zelfverzekerdheid die ik hard nodig heb!
Dankjewel!"
- A.H.

“Werken met je lichaam voor iedereen en overal”.